top of page

6 valkuilen van 'detoxen' (2)

(*Dit blogpost is in twee delen opgesplitst: deel 1 bevat de eerste drie en deel twee de laatste drie valkuilen.)


Veel mensen doen het gewoon, omdat het iedereen doet: 'detoxen'. Als vage reden wordt aangekaart dat zij zich moeten bevrijden van de gifstoffen die opgestapeld zijn. Ja dat kan kloppen, maar na zo een kuur ga je gewoon weer door met je patatje iedere vrijdagmiddag, die glazen wijn op zaterdag en het stukje rundvlees woensdag. 'Ik ga toch wel weer detoxen.' En de eerstvolgende griep heb je dan ook weer te pakken. Écht zin heeft het dan niet gehad. Detoxen doe je namelijk niet zomaar, er gaat veel meer achter te schuil dan dat je zou verwachten.


De laatste drie valkuilen zijn:


4. Auto-intoxicatie

Wist je dat een detoxkuur zelfs 'ongezond' kan zijn als je niet let op een veilige uitscheiding van de gifstoffen? Met een mooi woord noemen wij dat auto-intoxicatie; zelf-vergiftiging. Hoe ouder wij worden, hoe dikker wij worden. Dit is 'fysiologisch', in de Geneeskunde betekent dat 'normaal'. Het ligt als het ware in onze genen om over de jaren heen meer vetmassa op te bouwen. Een combinatie van een vertraging van de stofwisseling, de levenswijze en de accumulatie van gifstoffen maakt dat wij meer vetweefsel met ons meedragen. Hoe langer wij op deze aardbol rondlopen, hoe meer gifstoffen nemen wij via de voeding, het drinkwater en de lucht opnemen. Hiervan zijn wij ons vaak niet bewust. Het lichaam wil deze gifstoffen zo snel mogelijk kwijt. De wateroplosbare stoffen worden door een gezonde nier zo volledig mogelijk geloosd. Maar met de vetoplosbare gifstoffen weet het lichaam geen andere uitweg dan ze op te slaan in het vetweefsel. Daar liggen ze tenminste veilig.

Het gevaar alleen is dat wanneer dit vet wordt afgebroken, de gifstoffen weer vrijkomen en in de bloedbaan terecht komen. Het is een uiterst gevaarlijke en onwenselijke situatie als de concentratie aan gifstoffen te hoog wordt. De lever met name raakt dan overbelast. Het is zelfs zo dat wanneer mensen zó veel gifstoffen en zware metalen met zich meedragen, het zo kan zijn dat het lichaam niet eens begint met het verbranden van het vetweefsel. Je kan nu wel raden waarom niet…. Dit verklaart ook waarom zo veel mensen die laatste kilo's maar niet kwijtraken.

Met gerust hart kun je bij JuiceFeasting een detoxkuur doen, want je krijgt een potje detox-vulkaanmineraal zeoliet (t.w.v. 29,95 euro) bij de sapkuur erbij. Zeoliet is een natuurlijk mineraal dat effectief zware metalen en gifstoffen bindt en veilig via de natuurlijke weg uitscheid. Bovendien vormt het een bron van calcium en magnesium.5. Onvolledige darmontlediging

Je darmen komen opgang zodra van boven nieuw voedsel binnenkomt. Bij kinderen is deze natuurlijke reflex altijd heel mooi op te merken: nét altijd tijdens (of na) het eten moeten ze nodig naar het toilet. Iedereen zit dan lekker te eten aan tafel en uit de wc op de gang hoor je: 'Mamma, afvegen!'. Herkenbaar?

Bij een sapkuur doe je niets anders (tenzij anders gewenst) dan sapjes drinken. Dit betekent dat jouw lichaam geen vaste bestanddelen binnenkrijgt, waardoor de darmperistaltiek af zal nemen. Vaak blijft dan nog restontlasting in de darmen achter. Dit dikt in en wordt hard, waardoor een verstopping kan optreden. Dit kan uiterst pijnlijk en vervelend zijn. Bovendien zorgen de niet geloosde afvalstoffen voor een extra belasting van je lichaam. Je kunt je voorstellen dat wanneer de afvalstoffen die je lichaam eigenlijk kwijt wil, (te) lang in je darmen blijven zitten, dit jouw darmgezondheid niet ten goede komt. Met de gefermenteerde Share pruim stimuleren wij alvast de ontgifting tijdens de opbouwdagen, zodat jouw darmen goed opgang komen. De Share pruim bevordert de darmontlediging op een natuurlijke wijze. In de dagen na de kuur is het belangrijk om het darmmilieu te herstellen. Door het fermentatieproces heeft de pruim pro- en pre-biotische eigenschappen gekregen die helpen bij de opbouw van een gezond darmmilieu. Een 7-stuks verpakking van de Share pruim (t.w.v. 22,50 euro) zit bij elke detoxkuur inbegrepen.6. Geen vezels

Een groot voordeel van groente sapjes is dat de mineralen en vitaminen zonder grote moeite door de cellen direct kunnen worden opgenomen. Bovendien kun je zo grotere hoeveelheden groente binnenkrijgen. Alleen, moeten vooral vrouwen opletten op een vezelarm-dieet. Vrouwen boven de veertig, van Europese afkomst, met één of meer kinderen en met een paar kilo's te veel aan de heupen, lopen een verhoogd risico op een galblaas ontsteking. Oke, stop. Maar wat heeft een galblaasontsteking met sapjes te maken? De galvloeistof die wij dagelijks produceren wordt tijdelijk opgeslagen in de galblaas en geloosd, wanneer voedsel in de darm is gekomen. In de gal zit onder andere cholesterol. Met een normale hoeveelheid van inname van vezels wordt een deel van het cholesterol dat in de gal zit door de vezels gebonden en uitgescheiden. De rest van het cholesterol wordt weer opgenomen en ondergaat zo een kringloop. Wanneer de mogelijkheid tot het opvangen van het cholesterol met de vezels ontbreekt, dus wanneer wij sapjes zonder vezels drinken, zijn wij niet meer instaat om dat cholesterol uit te scheiden. Hoe meer cholesterol in de gal circuleert, hoe hoger het risico op het ontwikkelen van galstenen. En als je dan een galsteen in je galblaas of galweg hebt, dan heb je weer een verhoogde kans op het ontsteken van de galblaas. Dus wat doen wij daaraan? Vrouwen met verhoogd risico geeft ik altijd psylliumvezels om tijdens de sapkuur opgelost in water te drinken. Dit bindt effectief het cholesterol en heeft als mooi neveneffect dat het de bloedvetwaardes significant verbeterd.


Als je bij JuiceFeasting een detoxkuur gaat doen, dan gaan wij niet alleen de valkuilen uit de weg, maar je zult een stuk wijzer worden over hoe je jezelf gezond kunt houden. Want iedere JuiceFeast heeft een educatieve insteek: van het zuur-base evenwicht tot aan elektrosmog, zul je alles leren wat direct met detox te maken heeft. Je krijgt exclusieve tips en tricks, die ik al jaren toepas en waarmee ik al meer dan vijf jaar niet meer écht ziek ben geweest en met veel energie de dag doorga. Je bloeit van binnen op! Je gaat jouw ware kracht en potentie ontdekken.


Wil je ook jezelf naar een higher level brengen?

Meld je dan nog vandaag aan voor een detoxkuur! Dit kan hier.


745 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page