Mijn visie

'Gezondheid: wanneer het ons ontbreekt, weten weer dat we niet zonder kunnen.'

Hi, mijn naam is Viënne. 

Vanuit mijn passie voor gezondheid, voeding en leefstijl ben ik niet alleen Geneeskunde gaan studeren, maar heb ik ook met mijn voedingsdeskundige achtergrond Academy For Health opgezet. 

 

Mijn doel: Mensen de juiste tools voor een gelukkig, gezond en lang leven meegeven.

 

Dat JIJ later niet naar mijn huisartsenpraktijk moet komen, omdat je weer ingesteld moet worden voor je suiker of je je bloeddruk weer moet laten controleren. 

Mijn reis

Na 5 jaar Oostenrijk en 6 jaar Zwitserland moest ik op mijn 14de weer terug naar Nederland. Mijn sprookjeskindsheid is tot een eind gekomen.

Tenminste, dat had ik zo gevoeld. De eerste jaren terug in Nederland waren voor mij zwaar om twee redenen.

1) De cultuur-shock: Ik ben in de Oostenrijkse en Zwitserse bergen opgegroeid, waardoor ik een natuurlijke leefstijl heb leren waarderen. Skieën, schaatsten, wandelen door de bergen, buiten tussen de bloemen les, hout verzamelen,… Rotterdam: veel hoge huizen, deïndividualisatie, industrie, metro's, trams,

2) Depressie en orthorexia: Doordat ik mij zo ging verzetten tegen alles wat met Nederland te maken had, verloor ik mijzelf. Alles waar ik nog grip op kon zetten was school, mijn voedingspatroon en leefstijl.

Dit had één voordeel: binnen twee jaar ben ik van mavo naar het vwo gegaan én ik heb ontzettend veel binnen korte tijd over voeding geleerd. Het nadeel was dat sporten en gezonde voeding twee obsessies werden met als gevolg enorme vermagering en een sombere kijk op het leven.

Mijn missie

Op een educatieve, zachtaardige en geduldige wijze help ik iedereen op weg die gezonder wil leven.

Zonder dat gezond leven een obsessie hoeft te worden.

Het contrast tussen het stadse leven in Rotterdam en het natuurlijke leven in de bergen zie ik dat qua voeding- en leefstijl in Nederland nog veel te behalen valt! Ik vind het moeilijk om te zien dat mensen uit gebrek aan kennis en beïnvloeding door reclame onbewust ongezonde keuzes maken, die op lange termijn akelige gevolgen voor de gezondheid hebben.

Het aantal chronisch zieken in Nederland blijft stijgen. Diabetes type 2, hart- en vaatziekten, kanker, alzheimer,… Allemaal ziektes die voor een groot deel door eigen leefstijl te voorkomen zijn!

In mijn meest kwetsbare periode van mijn leven heb ik geleerd om het glas half vol in plaats van half leeg te zien.

 

Van OBSESSIE naar PASSIE!