top of page

Recept van Anja Hermanus- Schröder

Healthy Saroma


Dit recept heeft een leuk verhaal, dat ik graag met je deel.

Tijdens de opleiding hadden we het er in een les over hoe je omgaat met behoefte naar desserts. Je loopt door de supermarkt en ineens trekt alle aandacht naar de kant-en-klaar desserts. Dan is altijd de vraag hoe je met die behoefte omgaat en welk antwoord je erop geeft. Een mogelijk antwoord is dit recept, alleen was het niet in een keer goed gelukt.


Toen ik dit dessert voor het eerst heb gemaakt, was het nog niet zo romig. Iemand zei: “Ik kijk erna en denk, dat lijkt saroma wel, zo vel oranje is de kleur, alleen de textuur is er niet naar en dat zorgt voor een zekere teleurstelling, snap je?” Ja, en of ik dat begreep, maar ik had direct een idee om ook die behoefte te tackelen: amandelpasta.


Waarom deze ingrediënten? Zoetigheid op basis van groente heeft in de natuurvoeding altijd de voorkeur, dus vandaar wortelsap, ook vanwege de kleur natuurlijk ;-) De melkzuur gefermenteerde variant is door de fermentatie extra ondersteunend voor je lichaam, het wordt wel gekookt waardoor het geen must is! Appelsap voor extra ontspanning en een licht zuurtje.

Agar-agar is een plantaardig geleermiddel op basis van rood zeewier en zorgt voor extra mineralen. De rijststroop is een zoetmiddel op basis van granen en granen zorgen voor balans. Dit blijft een zoetmiddel en daarom is het goed om het met mate te gebruiken. De amandelpasta zorgt voor de romige textuur en levert goede vetten en mineralen.


En nu, nu is dit een van mijn lievelingsdesserts, het wordt door gasten zeer gewaardeerd. Ik vind het ontzettend fijn om zo over voeding na te denken. Als je vanuit je behoefte aan de slag gaat, ontstaan er vaak heel verrassende en lekkere dingen.Deze saroma zelf maken?

Ingrediënten


0,7 l gefermenteerde wortelsap

0,3 l appelsap

1½ eetlepel rijststroop

1½ theelepel agar agar

1½ eetlepel amadelpasta wit


Bereiding

  • Neem 5 eetlepel sap af en los daarin de agar agar op.

  • Breng de rest van het sap aan de kook.

  • Voeg de agar agar toe en laat het zachtjes twee minuten pruttelen.

  • Voeg de rijststroop toe. Roer goed door en laat het afkoelen.

  • Als het sap is opgestijfd, voeg je een eetlepel amandelpasta toe en pureer je het toetje met de staafmixer.

  • Vul het in schaaltjes en garneer met wat voor handen is.

 

Anja Hermanus- Schröder is gediplomeerd natuurvoedingskok. Samen met de Academy for Health hebben we samen een kookworkshop georganiseerd, met groot succes! Hou onze socials in de gaten voor onze kerst editie.


Meer over Anja weten? Volg haar op Instagram, Facebook of via haar eigen website www.cookingforlife.nl


146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page