Exclusief plantaardig 5-gangen menu

Bijgewerkt op: 12 okt. 2020

#vegandiner #plantaardig #gezond #recepten #koken

Of je nu een kerstmenu, een 21-diner of een vriendendiner op tafel moet zetten, dit plantaardige 5-gangen menu is van alle tijden waarmee 100% indruk gaat maken op anderen.

Het menu dat ik hier voorstel is voor zes personen. Je vind in de blog een koopknop van de Albert Heijn waarmee je gemakkelijk met één muisklik alle ingrediënten in huis haalt. Ook kun je via de link met één klik de hoeveelheden aanpassen naar een ander aantal personen. Bovendien zie je precies welke producten ik aanbeveel en gebruik in de recepten. Je kunt er dus op vertrouwen dat alles 100% vegan is.


Het beste kun je alle gerechten van te voren klaar maken, zodat je op het moment zelf alleen nog maar gerechten hoeft op te warmen en je zelf ook kunt genieten van de avond. Veel plezier met het na-koken!


Via onderstaande koopknop kun je alles makkelijk in huis halen, zonder daarvoor uit de deur te hoeven.


Starter

Antipasti van aubergine en courgette


Benodigdheden:

1 Souq Pita brood Volkoren

2x Gegrilde paprika hummus van Holie (zie koopknop)

1 Souq rozen harissa

1 kg aubergines

1 kg courgettes

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 bakje koriander

1 TL cayennepeper

zeezout

Bereidingswijze:


1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de aubergine en courgette goed en snijd deze in plakjes. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes.

3. Leg de plakjes aubergine op keukenpapier en strooi wat zeezout er over heen. Laat de aubergine voor 10 minuten uitlekken op het papier.

4. Neem dan de aubergine en knijp de rest van het water eruit.

5. Doe wat olijfolie, cayennepeper en stukjes rode peper in een kom en marineer daarin de aubergine en courgette.

6. Neem een grillpan of een keukenpan en bak de aubergine en courgette daarin tot dat ze goud bruin zijn.

7. Laat de aubergine en courgette afkoelen.


Zodra de gasten er zij leg je het pita brood in de oven.

Serveer de antipasti samen met het warme brood, de hummus, een schaaltje harissa en fijngesneden koriander op een grote plank.

Dit plaatje dient er inspiratie en hoeft niet per se het uiteindelijke resultaat weer te geven.


Voorgerecht

Frisse salade met spliterwten


Benodigdheden:


250 gram AH biologische spliterwten (een nacht geweekt in water)

1 komkommer

160 gram Chinese kool

160 gram sperziebonen

150 gram bleekselderij

1 handje munt, vers

1 handje koriander, vers

1 handje geroosterde pompoenpitten


Voor de dressing:

1 EL gemengde noten pasta

1/2 EL mosterd

sap van één citroen

2EL balsamico azijn

160 ml lijnzaadolie

evt. 1 EL dadelstroop


Bereidingswijze:


1. Kook de spliterwten beetgaar en zet ze apart om af te koelen.

2. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in kleine blokjes.

3. Was de Chinese kool, sperziebonen en bleekselderij en snijd deze in kleine blokjes.

4. Blancheer de Chinese kool 1 minuut en de sperziebonen en bleekselderij 3 minuten in koken water. Spoel de groenten af met koud water en laat het uitlekken.

5. Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar. Hak de koriander en de munt grof.

6. Meng in een grote kom de groenten met de spliterwten, de dressing en de verse kruiden.

7. Garneer met de geroosterde pompoenpitten.

Dit plaatje dient er inspiratie en hoeft niet per se het uiteindelijke resultaat weer te geven.

Tussengerecht

Geroosterde paprika-amandel soep


Benodigdheden:

2 zakjes AH biologisch robuust pompoenbroodjes